"Общинска охрана" пак с нов шеф

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:16 / 30.10.2008
2181
По предложение на Тодор Христев в от Атака току що съветниците решиха да бъде сменен шефът на "Общинска охрана" Златин Велев "в интерес на работата". Той бе обявен от Христев за некомпетентен и че му бил даден достатъчен толеранс. Plovdiv24.bg припомня, че не за първи път местният лидер на Атака изразява недоволство от работата на Велев. На негово място беше предложен Тодор Торлаков, който е завършил висшата академия на МВР и има близо 30-годишен стаж в полицията, като се е занимавал с криминали и стопански престъпления. От няколко години работи в сигурността на БТК. В представянето си през общинските съветници Торлаков обяви, че е наясно с дейността на дружеството, чието управление ще поеме.

На този етап, с решение на съветниците, той е избран като изпълнителен член на съвета на директорите на "Общинска охрана" ЕАД и кметът Славчо Атанасов трябва да го назначи на шефското място със срок на договора - до провеждане на конкурс. До взетото решение се стигна след дълги дебати. Първоначално внесеното от червените предложение се отнасяше за въвеждането на конкурсно начало за избор на директори и членове на директорски съвети във всички общински фирми и предприятия. До един месец кметът трябва да внесе предложение за критериите на тези конкурси. Групата на ГЕРБ в местния парламент реагира с възмущение и не участва в гласуването. Според Дани Каназирева първоначалната добра идея за въвеждането на конкурси е напълно опорочена с взетото решение за персонално назначение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).