Общинска кола хвърчи със 160 км/час, отнесе го кметът

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:27 / 20.02.2015
6591
Районният съд в Пазарджик потвърди глоба от 50 лв., наложена на кмета на Пловдив Иван Тотев с електронен фиш за движение с превишена скорост на общински автомобил.

Лек автомобил БМВ, собственост на община Пловдив, бил засечен от стационарна камера на автомагистрала " Тракия" край Пазарджик да се движи към София със 160 км/час. Заснемането на нарушението е станало през август м.г. в участък , където пределно допустимата скорост е 140 км/час.

След изпращането на постановлението до Иван Тотев като юридическо лице, представляващо собственика на автомобила, той обжалва електронния фиш с мотив, че е незаконосъобразен.

Пред съда обаче не са представени доказателства кой е бил зад волана на автомобила, нито пък представител на пловдивския кмет или Общината присъства на съдебното заседание.

Запознати коментираха, че кметът Тотев не е бил зад волана на служебния автомобил. Той обаче ще плати глобата на служител, който се е правил на състезател по автомагистрала " Тракия".

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).