Общината вече си има директор и по туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:19 / 12.01.2010
2218
След решителни настоявания на туристическия бранш в Пловдив и дори ултиматума, че ще прекъсне партньорството си с общината, градската управа не само че направи дирекция по туризъм, но чрез конкурс избра и нейния шеф.

Цветанка Брънгова, назначена на 6 януари, беше представена официално пред журналисти днес от заместник-кмета Петя Гогова, предаде репортер Plovdiv24.bg. Тя е 60-годишна, с много навъртян стаж все в областта на туризма - 18 години е работила в "Балкантурист", 10 години е управлявала собствена туристическа фирма, 4 години е преподавала в колеж по туризъм в Мароко.

"Бързият анализ на причините, които пречат на Пловдив да бъде туристическата дестинация, която му се полага, ще подреди приоритетите за тази година в рамките на приетата през 2009-а стратегия за развитие на туризма до 2013 г. Досега винаги съм била от страната на критикуващите общината. Дойдох не защото съм без работа, а защото искам положителни промени за Пловдив", обясни Брънгова.

Една от първите й задачи ще бъде точният отчет на движението на туристите, засега статистиката била неясна. От транзитно място градът трябвало да се превърне в предпочитаната атрактивна и евтина дестинация, която да напълни Стария град, хотелите, заведенията и магазините с народ. 

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сблъсъкът в Пловдив: В таксито са били шофьорката и клиент
Тежкият нощен сблъсък в Пловдив: Говорят свидетели!
Тежък инцидент в Пловдив! Линейка, пожарна, полиция и множество х...
Нов инцидент с обърната кола в Пловдив!
В неделя затварят Бетонния мост!
Повече въпроси вместо отговори с наближаването на Деня Х


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).