Общината си запазва 25% и част от бъдещите печалби от фирма "Бъдеще"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:24 / 08.09.2008
1829
Предложение за приватизация чрез публичен търг с явно наддаване за продажбата на 1 952 дяла, представляващи 75% от капитала на "Бъдеще" ЕООД, гр. Пловдив беше одобрено днес от надзорния съвет на ПОАП. Така общината си запазва 25% участие в дружеството, като й се гарантират приходи от дружеството. Това съобщи шефът на ПОАП Чавдар Марев за Plovdiv24.bg. За да се предпази общината от ситуация, подобна на "Ритон", този път при приватизацията ще има точка, че увеличението на капитала в последствие ще става само чрез 100% съгласие на съдружниците. Процедурата по приватизация на дружеството ще бъде осъществена чрез търг с явно наддаване, така че всеки желаещ може да се включи и съответно предложилият най-висока цена ще спечели сделката.

"Бъдеще" ЕООД е еднолично дружество с ограничена отговорност, учредено за неопределен срок с предмет на дейност - основно производство и реализация на сладкарски, захарни, хлебни изделия и боза. Дружество е универсален правоприемник на активите на ОФ "Бъдеще" - гр. Пловдив, което е правоприемник на общинско предприятие ОП "Сладкарска промишленост" - Пловдив към 28 февруари 1989 г. със седалище и адрес на управление гр. Пловдив, бул. "Цариградско шосе" № 112. Основният капитал е в размер на 26 020 лева, разпределен в 2 602 дяла с номинал 10 лева всеки един.

Поради промяна на пазарната конюнктура, Дружеството е с прекратена производствена дейност. Една част от активите (недвижими имоти-предимно) се отдават под наем, с част от тези приходи се осъществява охраната на обектите, собственост на дружеството. Част от движимото имущество - машини и съоръжения, както и няколко недвижими имоти (производствени сгради), собственост на дружеството, са разпродадени от Агенция за държавни вземания. Периодично Агенцията за държавни вземания е постановявала възбрани върху недвижими имоти за обезпечаване на публични вземания и е извършвала публична продан.Дружеството е длъжник по няколко изпълнителни дела. Приватизационната процедура търг с явно наддаване осигурява прозрачна и икономически ефективна приватизация на Дружеството, при равнопоставеност на кандидатите.

С приватизацията на 75% от дяловете на "Бъдеще" ЕООД Община Пловдив ще остане миноритарен собственик на 25% дялово участие от капитала на Дружеството. Запазването на тези дялове ще осигури възможността Община Пловдив да получава годишен дивидент в размер минимум на 18 000 лв. за срок от 5години, гарантиран въз основа на дружествен договор между купувача и общината. В случай, че Дружеството не реализира печалба купувачът се задължава да изплаща сумата от 18 000 лв. годишно на Община Пловдив за срок от 5 години.

В предложението на надзорниците до общинския съвет се предлага търгът да се проведе при начална тръжна цена - 707 250 лева. Търгът ще се проведе на двадесет и първия ден, считано от обнародването на настоящото решение в "Държавен вестник", от 10.00 часа в офиса на ПОАП на ул. "Железарска" №1, 3 етаж, зала №1.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).