Общината недоволна от 47 милиона евро за водните й проекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:56 / 14.01.2010
1877
"Не е честно само 47 милиона евро да отпуснат за водните проекти на втория по големина град в страната, като 25 милиона от тях са насочени към модернизацията на пречиствателните станции, а останалите - към изграждане на канализация", изрази недоволство заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов.

За сравнение - за водния цикъл във Враца през следващите четири години ще се изсипят близо 140 милиона лева. Определените за Пловдив пари - при прилежно попълнени апликационни форми до края на годината, ще дойдат чак през следващата.

За да убеждава, че на общината е нужно много повече - само южният обходен колектор струва 50 милиона евро, на работна среща днес Колаксъзов събра експерти от Европейската комисия, Министерството на околната среда и водите, инициативата "Джаспърс" и ВиК, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Проектът за колектора беше внесен точно преди година по оперативна програма "Околна среда", но междувременно Европейската комисия спря линията и той, по думите на заместник-кмета, увисна. Изключително важен е за Пловдив, защото с изграждането му ще се реши отводняването в южната част на града, ще бъдат решени проблемите с ВиК на кварталите "Беломорски" и "Остромила". Задължително трябва да стане преди разширението на бул. "Александър Стамболийски", което пък е наложително да върви паралелно със строителството на подлеза "Модър-Царевец", за да поеме автомобилния поток.

"Търсим всякакви варианти, водим и преки преговори с министерството", уверява Колаксъзов. 

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
26.11.2009 Експерти против финансирането на предложените водни обекти
24.11.2009 Експерти от Европа проверяват на място ВиК обекти, за които търсим
финансиране
Още новини от Новини от Пловдив:
ПП-ДБ: Повече държавна помощ за родителите е грижа за децата
Четвъртокласник от Пловдив впечатли единствения български капитан...
Богослов: Николай Пловдивски се заиграва с евроатлантизма, но не ...
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Лекар от Пловдив: Ние сме с най-добрия обхват в Европа
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).