Общината напомня: Регистрирайте си кучето! Иначе - "солена" глоба!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
14:55 / 22.08.2012
3240
От дирекция "Екология и управление на отпадъците" в Община Пловдив напомнят, че съгласно законовите разпоредби, всеки собственик на домашно куче следва да го регистрира при ветеринарен лекар и в общината, както и ежегодно да заплаща такса за притежаване на куче. Размерът на годишната такса, която е определена от Общински съвет - Пловдив е 20.00 лева. 

Административната регистрация на всяко домашно куче е задължителна, извършва се в районната администрация по местоживеене срещу представяне на редовно заверен ветеринарномедицински паспорт и отразена идентификация/маркировка на животното, поставена от ветеринарен лекар - татуировка или микрочип. 

Съгласно общинската наредба, след 30-ти септември 2012 г. е задължителна идентификацията на куче с поставен микрочип. Глобата при установяване липса на редовна идентификация с микрочип е 200 лв.

В две от пловдивските частни ветеринарни амбулатории, срещу минимална цена за услугата, можете да поставите на вашия домашен любимец от безплатните микрочипове, предоставени от общината. Тази преференциална услуга се извършва в амбулаториите на ул."Николай Гогол" - № 18 и на ул."Лерин" № 14.

Справка от общинския Електронен регистър на домашните кучета за периода от началото на 2012 г. до момента, сочи че са регистрирани нови 920 домашни кучета в Пловдив. От тях близо 6 % са регистрирани като ловни, повече от 8 % са кастрирани, 9 % са регистрирани на името на инвалиди, а 61 % са с поставен микрочип. Средствата за 2012 г. до момента, събрани от такси за притежаване на домашно куче са в размер на 23 700 лв.

От общинския приют са одомашнени 27 безстопанствени кучета. Новите им собственици също са длъжни да ги регистрират в районната администрация по местоживеене, въпреки, че животните са кастрирани и с поставен микрочип. Глобата за нерегистрирано домашно куче е 200 лв. До края на 2012 г. такса за притежаване на куче трябва да бъде заплатена за 555 вече регистрирани в предходни години домашни кучета. 

Собствениците на тези кучета нямат редовно издаден документ за 2012 г., за което също подлежат на санкция и глоба с фиш до 50 лв.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).