Общината купува метачни машини и автомобили за 700 000 лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
07:45 / 20.04.2012
2812
Обществена поръчка за близо 700 000 лв.  за доставка на машини и автомобили е обявила Община Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Става въпрос за 3 броя мултифункционални машини за метене, миене и подрязване на храсти и треви, 2 броя автоматични почистващи машини, 2 броя специализирана техника, 1 употребяван лек автомобил, 3 броя употребявани и 1 нов микробус. Техниката е за нуждите на всички общински предприятия, а не само за "Чистота", обясни шефът на предприятието Иван Стоянов, което е възложител на поръчката.
 
Преди време в тази връзка кметът Иван Тотев беше категоричен, че цялата налична техника на "Чистота" е втора употреба и политиката на общината оттук нататък ще е да се купува вече нова такава.

Припомняме, че в интервю за Plovdiv24.bg преди време шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов каза, че за другата зима общината ще закупи мобилни малки снегорини, които да обработват само тротоарите. Те са с едно V-образно гребло и друго такова с ширина между 1 метър и метър и 30 см. Едновременно с това те ще хвърлят върху почистената площ химически гранулат, който ще разтапя леда.

Интересното е, че това са мултифункционални машини и през лятото може да се използват и за метене на улиците, както и за подстригване на храстите. Цената на една от тях е около 100 хил.лв. и за един час може да изчисти площ от близо 7 дка, а без снеговалеж една от служителките на "Чистота" чисти 5 дка за 8-часов работен ден.


Виж коментарите (4)

Още по темата (1):
30.07.2012 Показват ни нова уникална техника на "Чистота"
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).