ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината и Пловдивският университет ще си партнират в ново начинание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 24.07.2020Коментари (0)2549
©
Община Пловдив и Катедра "Теология" – Философско-исторически факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще си партнират за подобряване качеството на образованието и осигуряване  възможност за придобиване на практически умения от студентите.

Договорът за сътрудничество между Дирекция "Социални дейности" – Община Пловдив и Катедра "Теология" бе подписан днес от зам.-кмета по социални дейности Анести Тимчев и ръководител катедра проф. д-р Мария Шнитер, в присъствието на директора на дирекция "Социални Дейности" Веселина Ботева. 

Програмата, която ще стартира през есента, е насочена към обединяване сферите на образованието и социалните дейности и създаване на условия за развитие на предлаганите до момента социални услуги. 

"Приемаме подадената ръка на Пловдивския университет, защото това е едно изключително авторитетно висше учебно заведение, което във времето е показало, че не само реализира прекрасни идеи свързани с бъдещето развитие на младите хора, но и, че резултатите от техните идеи имат голям принос и значение за обществото", коментира зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев. По думите му към момента в града има действащи 55 социални услуги, а хората, работещи в тази сфера са отдадени и поддържат висок стандарт. 

"Със старта на тази съвместна инициатива ние целим да внесем в социалните услуги един допълнителен дух и нови възможности, които да водят към едно – да дадем заслуженото уважение на нуждаещите се и да направим всички еднакво ценни и потребни за нашето общество", добави още Тимчев.  От името на Общината той изказа признателност към проф. д-р Мария Шнитер и изрази увереност, че обществото след време също ще бъде благодарно за създадената съвместна инициатива. 

Дейностите, към които партниращите си организации ще се стремят, са свързани с обмен и съвместни инициативи в областта на обучението на студенти и квалификацията на преподавателите. В това число влизат провеждане на студентски стажове и други извънучебни форми в социални институции и услуги за деца и пълнолетни лица на територията на Община Пловдив; участие в доброволчески инициативи и мероприятия с хуманитарен характер; провеждане на студентски практики в сферата на социалната политика; организиране на съвместни конференции и семинари; сътрудничество при реализирането специфични услуги и други. 

Проф. д-р Мария Шнитер посочи изпълнението на дейности от този тип като ключови за формирането на младите хора.  "Възпитаването на ценности е едно от главните задължения на Пловдивския университет, което трябва да бъде поставено дори на по-високо равнище от обучението в научния знания‘, коментира професорът.  Тя допълни, че изграждането на академични знания безспорно е главен приоритет на учебното заведение, но точно толкова важно е от университета да излизат не просто хора с дипломи, а младежи, които са в състояние да осъзнаят ценността на даряването и оказването на помощ. 

"Много съм благодарна за подкрепата, която намираме в лицето на Община Пловдив и се надявам заедно да реализираме много полезни социални инициативи. Крайно време е социалните услуги да бъдат много по-персонални и отвъд осигуряването на задължителния стандартен минимум, който вече е гарантиран. Нужно е една по-индивидуализирана грижа за човека, съобразена с индивидуалните потребности", коментира още проф. Шнитер. 

Директорът на Дирекция "Социални дейности" Веселина Ботева предвижда практическото измерение на споразумението между двете институции  да е в много голяма полза на хилядите хора, които се възползват от социални услуги в града. Тя подчерта, че Пловдив е една от общините в страната с най-добре развита социална инфраструктура и предлага всички видове услуги, които са разписани по българското законодателство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: