Община Пловдив получи признанието "Най-зелена община в България"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (10)
16:55 / 13.06.2016
4588
Община Пловдив получи признанието "Най-зелена община в България", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С наградата се похвали лично кметът Иван Тотев, припомняйки, че през през 2013 година общинското предприятие "Чистота" спечели наградата за най-зелена компания.

"Това показва една устойчива политика по отношение на зелената система. Тези признания са резултат от усилията, които полагаме в сферата на почистването, на озеленяването, на поддържането на публичните пространства", коментира той.

Тотев отбеляза, че всички тези усилия водят до намаляване на вредните емисии на финни прахови частици и допълни, че Пловдив вече е в статистиката на градовете, които са намалили дните с превишения на нормите през годината.

"Отличието е задължаващо за нас да продължим в същия дух и се надявам следващата година пак да получим наградата", каза още кметът.

От Общината посочиха, че церемонията по награждаване се е провела на 8 юни в София в рамките на VI-я национален конкурс "Най-зелените общини в България".

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Доц. д-р Пламен Цоков вече не е между живите
Кандидати от ГЕРБ-СДС в Пловдив: Гласувайте за стабилна България!...
Едни от най-важните държавни мъже идват в Пловдив
Незаконни изкопни дейности на Младежкия хълм!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).