Община Пловдив инвестира милиони

Автор: Диана Бикова
Коментари (5)
08:44 / 23.12.2022
5085
Над 200 милиона лева се инвестират по различни проекти и програми в публичната инфраструктура в Пловдив, а още близо 150 милиона ще се вложат в обекти, чиято реализация предстои да започне скоро. Това съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Средствата по Оперативна програма "Околна среда" са в размер на 90 725 468 лева. Сумата включва реконструкцията на Пречиствателната станция и на канализационната и водопроводната мрежа по Водния цикъл в район "Северен".

Дирекция "Строителство и инвестиции" изпълнява обекти на стройност над 78 милиона лева. Сред тях са проектът "По крепостните стени на Филипопол", подмяната на уличното осветление в "Централен" и "Южен", новата детска градина на бул. "Александър Стамболийски", стадионите на "Ботев" и "Локомотив", Форум север, саниране на многофамилни жилищни сгради, строителство на социални жилища на ул. "Владая", подобряване на градската среда в кв. "Гладно поле" и др.

С парите от 30 милионния заем от Фонда за устойчиви градове се реализират пробивът "Модър - Царевец", реконструкцията на ул. "Царевец" и "Хаджи Димитър", а средствата, предвидени за пробива при Водната палата ще бъдат пренасочени към довършване на зоопарка и Дондуковата градина.

Сред по-крупните обекти, които се изпълняват със средства от бюджета на общината, са реконструкцията на "Даме Груев" и рехабилитацията на "Кукленско шосе". Предстояща е работата по "Голямоконарско шосе", "Рогошко шосе", бул. "Северен" етап 2, басейна. А плановете за по-далечно бъдеще е да се направи нов мост над река Марица и продължението на бул. "Александър Стамболийски" към "Тракия".

В поредица публикации Plovdiv24.bg ще представи инфраструктурните обекти.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).