Образователната шефка подгони училищните директори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:37 / 29.06.2010
5201
Много директори на училища ще отнесат наказание след направените проверки от Регионалния инспекторат по образование, които вече са към приключване. Според началника на РИО доц. Павлина Кацарова, са констатирани твърде много нарушения на нормативните документи и дори на финансовата отчетност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С предупреждение за уволнение, което е последното наказание преди самото уволнение, е санкциониран директорът на Спортното училище Любен Жилков. Със забележка е "отличена" директорката на ЕГ "Пловдив" Марияна Генчева, както и училищният директор на Професионалната гимназия "Цветан Лазаров", чието поведение даде основание на Кацарова да заключи, че много от шефовете на подобни гимназии се вземали твърде насериозно и гледали на учебното заведение, което ръководят едва ли не като на частна собственост.

Много сигнали за "мъртви души" били подадени за проверка на Икономическа полиция. Фалшивите ученици правели особено силно впечатление във Вечерната гимназия, където били засичани не повече от 5 до 10 ученици в час. В момента финансова проверка вървяла в училище "Димитър Талев".

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).