ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обновени класни стаи и нови кабинети посрещат наесен децата с увреден слух в специализираното училище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 17.06.2022Коментари (0)1533
Вече втора година ръководството и екипа на СУ за УУС "Професор д-р Стоян Белинов“, гр. Пловдив обновяват усилено физическата среда. Училищната сграда е почти готова и обзаведена с нови мебели. Стартира и преобразяването на сградата, в която се помещават предучилищните групи. Учебното заведение работи по проекта "Обичам моето училище“, който има за цел да преобрази изцяло неговата база. 

Лятната ваканция за малките възпитаници започна и екипът от доброволци – учители, родители, ученици, приятели на училището - се захвана с преобразяването на детската градина. За едни почивка, за други - шпакловане, боядисване, лепене на тапети, чистене, подреждане… Наесен децата и екипът от специалисти ще се радват на изцяло обновени занимални, спални помещения, специализирани кабинети и общи части.

"Малките ни възпитаници се обучават в отделна сграда в рамките на училищния комплекс. Също като в училищната сграда и тук ще има тема съобразена с възрастта на децата. Ще бъдат изписани и позитивни думи и послания, които да мотивират и да възпитават у тях качества като увереност, любопитство, доброта, смелост и т.н. Имаме желание и планираме да открием и други кабинети в сградата, но засега ще се ограничим с реновиране на старите. Училището отдавна разполага с необходимото оборудване, но овехтелите не ремонтирани досега помещения ни спираха да открием такива. Преди година започнахме с преобразяването на училищната сграда, защото средата беше потискаща и необходимостта от ремонт не търпеше отлагане. Ремонтирани и обзаведени с нови мебели са всички класни стаи и учебни кабинети, преобразени са и общите части на трите етажа.

В съвременна, мотивираща и пъстра среда ще посрещнем децата през септември. Каква е темата, снимки и видеа от процеса на преобразяване и готовите помещения ще споделим наесен в страниците ни в социалните мрежи. Нека бъде изненада. Ще загатнем, че прекрачвайки прага на градината децата ще се впуснат в Приключение в …“.

СУ за УУС "Професор д-р Стоян Белинов“, гр. Пловдив е едно от трите специални училища за деца и ученици с увреден слух в страната и единственото в Южна България. Учебното заведение приема деца от 2 годишни за предучилищните групи и ученици от 1 до 12 клас от цялата страна. Възпитаниците на училището се обучават по общообразователните учебни програми на МОН за предучилищно и училищно образование. 

Осигурява се обучение по специалните учебни предмети за ученици с увреден слух утвърдени от министъра на образованието: Фонетична ритмика, Музикални стимулации, Реч и предметна дейност, Развитие на речта, Развитие на речта и произношение и Моторика. Всички класни стаи и кабинети разполагат с модерни звукоусилващи системи. 

Индивидуална рехабилитация на слуха и говора с децата от предучилищните групи и учениците от 1 до 7 клас, включително се провежда ежедневно по 30мин., а с учениците от 8 до 12 клас – два пъти седмично по 45 минути в специализирани кабинети оборудвани със съответната звукоусилваща апаратура и материали. Всички работещи в учебното заведение педагогически специалисти притежават необходимите квалификация и опит в работата с деца и ученици с увреден слух.

В СУ за УУС "Професор д-р Стоян Белинов“, гр. Пловдив работят рехабилитатори на слуха и говора, логопед, психолог, ерготерапевт, специални педагози, дефектолози, детски и начални учители, учители по учебни предмети със съответните квалификации за работа в учебното заведение. Приоритет са стимулирането на слуховата функция, развитието на речта, езика и комуникативните способности на децата с увреден слух. Жестовата реч е помощно средство за комуникация и е погрешно да се подвеждат родителите на деца и ученици с увреден слух, че при нас се използва само жестова реч.

В училищната сграда учениците разполагат с логопедичен кабинет, психологичен кабинет, зала Ритмика, зала по Психомоторика, Сензорна зала, кабинет БДП, кабинет по Кариерно ориентиране, STEM кабинет и кабинети по индивидуална рехабилитация на слуха и говора, зали за занимания по интереси и физкултурен салон с прилежащо фитнес оборудване. 

Наесен врати ще отворят Ерготерапевтичен кабинет и кабинет по Музикални стимулации. СУ за УУС "Професор д-р Стоян Белинов“, гр. Пловдив разполага с общежитие за децата и учениците от други населени места. За всички възпитаници е осигурено безплатно хранене в училищната столова.

Родителите на деца и ученици с увреден слух могат да получат информация за свободни места в предучилищните групи и паралелките в училището на телефонен номер 032/ 626 382, на e-mail: ssudus.plovdiv@abv.bg или на адрес: гр. Пловдив, ул. "Прохлада“№1. Снимки и видеа от нашия училищен живот можете да видите във facebook и youtube: СУ за УУС "Професор д-р Стоян Белинов“, гр. Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: