Областна комисия закри автобусни разписания до Панагюрище и Хасково

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:06 / 27.04.2010
3583
Със 7 гласа „за" Комисията за разглеждане и решаване на предложения за промени в транспортната схема на Пловдивска област единодушно реши да закрие маршрутни разписания от автобусна линия Пловдив - Панагюрище с часове на тръгване от двата крайни пункта съответно в 07.00 и 10.00 часа. Мотивите са, че след пускане на новите жп мотриси по същото направление пътниците са намалели, тъй като цената на жп билетите е 50% от тези на автобусите.

Заради лошото състояние на пътя в участъка с. Любен - язовир Пясъчник - село Беловица скоростта на движение на автобусите е бавна, а времето за пътуване - продължително, което е довело до отлив на пътници. Курсовете от квотата на община Панагюрище не се изпълняват към момента. Изводът от обсъжданията е, че не е целесъобразно курсът да се поддържа.

Заради изключително слабата натовареност и реализираните загуби се закрива и маршрутното разписание на автобусна линия Пловдив-Хасково с часове на тръгване от двете крайни точки съответно в 6.30 часа и 9.30 часа. Спирането му няма да се отрази на качеството на обслужването на населението.

Комисията, назначена със заповед на Ообластния управител на Пловдив Иван Тотев и председателствана от заместник-областния управител Розалин Петков, не подложи на гласуване предложение за промяна на часа на тръгване от 6.00 на 7.00 от автогара „Родопи" на автобус по направлението Пловдив- Кърджали. Мотивите са, че променения часови график на курса не е съгласуван със заинтересуваните общини, на чиято територия има спирки, което е в нарушение с изискванията на Наредба № 2 на Министерството на транспорта.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).