Оазис или новото гето на Пловдив? Преценете сами!

Автор: Васил Динев
Коментари (106)
17:26 / 14.06.2017
133678
Комплексите "Оазис" се утвърдиха през последните години като едни от най-продаваните в Пловдив - добро съотношение цена/качество. Но дали в действително е така? Дали зад лъскавата фасада не се крие нещо друго?

Plovdiv24.bg води от известно време свое разследване за комплексите "Оазис", с което ще ви запознаем в серия от публикации. Оказа се, че има доста обезпокоителни, меко казано, неща около комплексите и строителя им.

Нека започнем от качеството на живот в тези "оазиси" на съвременното строителство. В момента актуалните комплекси са "Оазис" 4 и 6, които се намират в "Кючук Париж", на границата с "Беломорски". За съжаление двата мастодонта, които се издигнаха в края на града и хвърлиха сянката си върху целия район "Южен", приличат повече на съвременни гета, отколкото на привлекателни комплекси, които отговарят на претенциозното си заглавие.

В двата комплекса, които на практика представляват един огромен такъв, има над 1200 апартамента. Двата са построени на сравнително малка площ, особено за огромния брой жилища в тях. Малка част от тези апартаменти са обитаеми, а районът вече прилича на истинско гето заради пръснатите стотици автомобили, паркирали кой от кой по-неправилно.

Какво ще стане, когато всички апартаменти се напълнят и там трябва да се "настанят" над 2000 автомобила?

Междусъседските спорове за паркиране, които вече са факт, ще станат ежедневие за живущите в тези "оазиси". Закупуването на паркомясто не гарантира... място за паркиране. Както ще се убедите от галерията ни, много от жителите паркират между паркинг скобите, заемайки по този начин поне две чужди места - междусъседските войни са гарантирани.

По-непретенциозните са се впуснали в газене с автомобила си на съседните трънки и храсталаци, които обграждат комплекса. Ако посетите вечер клаустрофобичното пространство, което има претенция за вътрешен двор на затворения комплекс, ще се убедите, че то вече е крайно недостатъчно дори за сега обитаващите го. Отделно на всяко свободно петънце там се покатерва автомобил без собствено паркомясто.

Качеството на строителството очевидно също не е на високо ниво. За това сочи бележката, оставена в един от входовете, за чиято неграмотност вече писахме. Тук няма да си говорим за правописа, вече му се обърна достатъчно внимание, а за съдържанието на бележката. Очевидно новодомците, едва нанесли се, вече имат проблеми в блоковете, за което говори наличието на фасадни течове.

Гетото, в което бавно, но сигурно се превръщат "Оазисите", е само един от проблемите около комплексите и строителя им.

Очаквайте още публикации в Plovdiv24.bg за всичко случващо се около "Оазис"-ите.


Виж коментарите (106)

Още по темата (24):
24.12.2023 Пуснаха на скандална цена паркоместа пред "Оазис" 4 и 6
31.10.2023 Своеволия край "Оазис" 4, граждани тръгнаха да махат жп линия
10.08.2023 Грозни изпълнения в жилищен комплекс от затворен тип в Пловдив
20.11.2022 Сигнал: Шофьорите, които отскоро са в Пловдив, не знаят за този проблем
16.07.2021 Грозни гледки край "Оазис 4"
28.09.2020 Кози вършеят из "Оазис"-а в "Смирненски", ползват асансьори и търсят апартаменти
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).