ОИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу Румяна Толова и Константин Георгиев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:54 / 25.09.2023
1986
С решение от 24 септември Общинската избирателна комисия отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу общинските съветници Константин Георгиев и Румяна Толова за това, че на 20 септември заедно с бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов са посетили Дома за стари хора “Св. Василий Велики" и са прекарали там около час, в разговор за проблемите и нуждите на обитателите му. 

Жалбата бе за предполагаемо нарушение на Изборния кодекс, в частта за забраната за предизборна агитация в определени общински институции. Жалбоподателите не са взели под внимание факта, че кампанията още не е започнала, нито един от присъствалите на срещата не е регистриран като кандидат за каквото и да е. Нещо повече, Румяна Толова и Константин Георгиев са действащи общински съветници и ще бъдат такива до избирането на новия състав на Общински съвет - Пловдив.

Те имат задължението да наблюдават работата на социалните предприятия към Общината и присъстват на такива срещи постоянно. Славчо Атанасов е поканен от обитателка на дома, а голяма част от присъстващите се оказаха негови стари познати и приятели. Точно това се вижда на снимките от събитието - хората в дома го приемат повече от радушно, с нескрито уважение и добри чувства.

За всички партии и политици, които участват в коалиция “Съединени за Пловдив", е ясно, че подобни несъстоятелни жалби не са нищо друго, освен израз на притесненията, който политическите им опоненти изпитват в навечерието на кампанията.

“Разбираме, че сме заплаха за уговорките, които другите партии си правят в София, че нарушихме плановете им безпроблемно да си разпределят големите общини в България. Тук, в Пловдив, ние категорично няма да позволим за пореден път някой да ни спуска “отгоре" решения, да ни включва в безпринципни договорки и да отнема възможността на пловдивчани да изберат кмет и общински съвет в честни избори", казва общинският съветник Константин Георгиев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).