Няма мърдане: Райфъла влиза в затвора за 9 години!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:48 / 17.02.2022
19847
Върховният касационен съд потвърди решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдена присъдата, постановена от Пловдивския окръжен съд на 26.10.2018 г., с която подсъдимите Атанас Червенков – Райфъла, Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев са били признати за виновни в извършване на множество престъпления: - опит за убийство, извършено от всички предумишлено, от подсъдимите Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев извършено и с користна цел и в условията на опасен рецидив – за подсъдимия Веселин Загорски; - множество палежи на движими вещи; - за подсъдимите Червенков и Стефан Гичев - държане без надлежно разрешително на боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество. Решението е потвърдено и в гражданско – правната му част.

Върховният касационен съд измени решението, като призна подсъдимия Червенков за невинен и го оправда да е извършил опита за убийство с при квалифициращо обстоятелство "с користна цел“, а подсъдимият Стефан Гичев оправда за това, освен да е държал и да е придобил боеприпаси за огнестрелните оръжия и намали наложеното на Симеон Генов наказание. Върховният касационен съд отмени за всички подсъдими приложението на чл.24 от Наказателния кодекс, с приложението на който са били увеличени наложените общи най-тежки наказания.

Така, според решението на ВКС, подсъдимите следва да изтърпят ефективно наказание лишаване от свобода, както следва – за подсъдимия Червенков в размер на 9 години, - за подсъдимия Веселин Загорски в размер на 10 години, - за подсъдимия Симеон Генов в размер на 3 години, - за подсъдимия Бисер Романов – в размер на 5 години, - за подсъдимия Васил Василев – в размер на 3 години и 11 месеца. Изтърпяването на наложеното на подсъдимия Стефан Гичев наказание от една година лишаване от свобода е отложено с изпитателен срок от 3 години. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Виж коментарите (4)

Още по темата (59):
22.06.2020 Задържаха пловдивския бизнесмен Райфъла, разпространявал порнографски
материали
10.12.2019 Райфъла е на свобода срещу колосална гаранция!
04.10.2019 Прокурор: С удоволствие ще отида на Малдивите с парите, които спечеля от Райфъла
04.10.2019 Райфъла: Искам да поясня на всички олигофрени, че съм почтен човек
20.09.2019 Райфъла: 5 години ме мотаят за някакво виртуално убийство
20.09.2019 Биха инжекция на Райфъла в съда заради бъбречна криза!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).