Няма милост за човека, раздавал милиони левове в Пловдив и София

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
12:14 / 12.07.2019
7133
Окръжният прокурор Иван Пенев поиска най-тежката мярка за лихваря Владимир Петров, а именно "задържане под стража", предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му има неоспорима доказаност, че точно Петров е извършител на престъплението, за което е привлечен. Има опасност да избяга - има множество имоти в града.

"Регистриран е на един адрес, живее на друг, открит е на трети", поясни Пенев. Освен че може да се укрие, може да скрие и доказателства. Защитникът на Петров - адв. Красимир Баков, заяви, че няма опасност клиентът му да се укрие или да извърши друго престъпление. Петров е с чисто съдебно минало, трудово ангажиран е, семеен с малко дете. Всичко това са доводи, които трябва да се ценят от съда при произнасянето.

Практически делото е пред приключване, няма как да повлияе на хода му. Той е бил на свобода, когато са правени разпити, събирани доказателства. Адв. Баков поиска по-лека мярка - гаранция.

"Няма какво да добавя към думите на адвоката ми. Беше достатъчно изчерпателен. Искам по-лека мярка", каза самият Петров. Съдът обаче прие, че от събраните доказателства до момента може да се приеме, че обвиняемият е извършил деянието, за което е задържан. При него са открити договори за заеми, автомобили, копия на лични карти, както и документ от БНБ за липса на лиценз на името на Петров за даване на заеми. Има опасност от извършване на ново престъпление, макар да няма опасност да се укрие. Така съдът взе мярка "задържане под стража". Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
15.10.2019 Владимир спечелил 1 000 000 лева от лихви
18.07.2019 Оставиха зад решетките безскрупулен лихвар
12.07.2019 Този е човекът, раздал 6 милиона лева кредити с огромна лихва!
12.07.2019 Пловдивчанин раздаде 6 милиона лева кредити, ще го съдят!
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).