Някъде в бъдещето: Удължават бул. "Македония"

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
17:15 / 11.01.2023
13379
Продължението на бул. "Македония" в южна посока към Околовръстното шосе е възможна нова връзка с изхода на Пловдив. Ако тази пътна артерия се направи, няма да се налага отиване до бившия завод за метални конструкции и придвижване между светофарите, за да се излезе от града, а изтеглянето ще стане по най-бързия начин. 

Трасето ще започва от пробива под централна гара, който излиза на "Македония", след което продължава през оградата на затвора, стига до колелото на "Остромила"/ "Беломорски" и пресича "Въльо Стефов". За продължението има готов проект за две платна от по три ленти, съобщи кметът на район "Южен" Костадин Язов за Plovdiv24.bg.

В момента са изградени две ленти на едното платно. За да се завърши целият проект, общината трябва да проведе процедури по отчуждаване на имоти. Проблемът е, че те са собственост на държавно учреждение - дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието - затвора Пловдив. Една голяма част от двора на затвора и в момента, където е оградата, трябва да се премести, за да се освободи това платно – източното платно на "Македония".

"Имах идея за временен път, със строително разрешение от община Пловдив да продължим в сервитута на другото платно и да излезем чак до "Александър Стамболийски" с една чупка. Поне да се опитаме да разделим движението, което е много страшно от юг на север – от Марковския път по "Димитър Талев" в посока Бетонния мост – още на "Александър Стамболийски" да пуснем част от движението да излезе директно на "Македония" - коментира Язов.

Районната администрация в момента подготвя изграждане на временна настилка за пътя, за който е издадено строителното разрешение. По трасето ще се положи само основата от трошено-каменна настилка, защото няма ресурс да бъде завършена. Надеждите са през 2023 г. улицата все пак да се направи.

Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
21.12.2023 Подобие на улица в Пловдив, от 1987 е такава, но ще бъде оправена, обеща кметът на "Южен"
16.05.2013 Гласуваха изготвянето на проект за продължението на бул. "Македония"
14.05.2013 Изготвят проекти за продължението на бул. "Македония" и реконструкцията на "Даме Груев"
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).