Новият шеф на полицията иска мобилни полицейски групи по околните населени места

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:26 / 15.11.2009
1973
Мобилни групи да посещават населени места в областта, където няма полицейски управления и да обслужват жителите във връзка с издаването на новите биометрични паспорти. Това ще предложи на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов новият директор на областната дирекция Полиция в Пловдив главен комисар Тодор Чонов. Идеята е възникнала след срещата му с кметове на общини.

"Районът на пловдивската дирекция е изключително голям, има общини с по 10-15 хиляди души, където няма полицейско управление и хората трябва да пътуват до съседен град", обясни Тодор Чонов в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време". Затова той е подготвил предложение до министъра, което ще улесни издаването на новите биометрични документи на възрастните хора, трудноподвижните лица и жителите на отдалечени общини.

"Мобилни групи, изнесени офиси, график ще се въведе за тези населени места, където ще ги посещаваме! Надявам се да нямаме пак непреодолими технически проблеми, както често се случва", каза Тодор Чонов. Той заяви още, че съвсем скоро очаква резултатите от проверките, които се правят в момента в областната дирекция. Проверяват се конкретни сигнали, както и цялостната работа на дирекцията - дали правилно се работи с документите. Тодор Чонов отказа да назове конкретни случаи, но уточни, че проверките се извършват включително и от дирекция "Инспекторат" на Министерството на вътрешните работи.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).