Новият шеф на МВР Пловдив назначен да развали схемите на местно ниво

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:50 / 21.08.2015
8464
Няма да му е лесно на новия директор на областната полиция в Пловдив. Трябва бързо да навлезе в спицификата на обслужваната територия. Негов минус е, че не познава добре контингента, но той притежава голямо предимство - няма сантимент към ръководения от него състав и ще бъде обективен.

С тези думи вчера главният секретар на МВР Георги Костов представи пред ръководния състав на пловдивската полиция новия директор Христо Разсолков. Той идва от Благоевград, където оглавяваше тамошната дирекция. 33-годишният полицай е завършил Академията на МВР и право в ЮЗУ "Неофит Рилски". Женен е за пловдивчанка и има 8-годишен син.

"Първото, което ще направя, е да се запозная със състава и да запазя добрите практики, а лошите да ги отстраня по най-бързия начин", обяви Разсолков. Той се надява бързо да се сработи с екипа.

Започнал е кариерата си през 2003 г. като оперативен работник в Седмо РУП в София. През 2009-а става началник-група, а на следващата година оглавява сектор "Наркотици". През 2013 г. е назначен за шеф на полицията в Банско, а от април т.г. поема дирекцията в Благоевград. 

"И в онзи район имаше много катастрофи, но успяхме да ги намалим", каза Разсолков. Говори се, че близък до Костов.

Според главния секретар една от слабостите на пловдивската дирекция е сигурността на пътя.

"Пловдив е градът с най-много убити при катастрофи. За полугодието те са 40 и с осем повече от София", изтъкна Костов. 

Другият упрек, който отправи към досегашното ръководство, е подценяване на превантивно-охранителната дейност. Затова се надявал новият директор да бъде достатъчно твърд и решителен.

На въпроса защо се назначава външен човек, Костов попита: "А защо трябва да е вътрешен?".

Част от пловдивските полицаи са леко засегнати, че ще ги ръководи човек, дошъл от друг район. И затова приемат назначението малко резервирано. Те смятат, че местната дирекция разполага с достатъчно подготвени кадри. 

И изтъкват, че Пловдив е дал на МВР доста ръководители - Валентин Петров, Калин Георгиев, Тодор Гребенаров. Някои допускат, че ще има рокади.

Според запознати назначаването на външен кадър се прави с една цел - да развали всички схеми на местно ниво, тъй като не е част от тях.

"Уличени са служители във вредна практика заради пътен инцидент със смърт. Очаквам случаят да се разплете и всеки да си понесе вината. До 2-3 седмици се надяваме да имаме резултати", каза главният секретар на МВР. 

Той не отхвърля хипотезата въпросните служители от МВР, присъствали на въпросната катастрофа, да са извършили престъпление. 

"Нарушението е факт, нека прокуратурата си свърши работата", обобщи Георги Костов.

Досегашният директор Пламен Узунов получи от окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов почетен плакет.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).