Новият кмет на "Южен" с амбициозен план

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
13:06 / 02.01.2024
6447
Кметът на район "Южен" Атанас Кунчев нямаше толеранс от 100 дни, за да навлезе в работата. "Опитахме се бързо да свършим много неща, които бяха забавени или неглижирани през годините" - казва в интервю за Plovdiv24.bg той.

Още от третия си ден в администрацията на бул. "Македония“ № 73А се захваща с проблемите. Благодарение на настойчивостта му вече се вижда началото на края на "Петър Стоев", по която минава единият лъч на Южния обходен колектор. Улицата обаче ще бъде напълно асфалтирана, когато е завършена подмяната на водопровода и канализацията по цялата улица. 

Ускорена е и работата по бул. "Александър Стамболийски", по който минава основния лъч на колектора. В затворения участък до Онкологичния център, където миналото цяло лято не се работеше, са вкарани още две групи работници. Това е най-трудната точка на обекта, защото някога теренът е бил блато и сега подпочвените води са най-високи, а колекторът в тази част трябва да стигне най-ниската точка - 8 метра под асфалта, разказва Кунчев. 

Първото предложение на районен кмет в Общинския съвет е именно на кмета на "Южен". То касае парка в "Коматево" и при гласуването събира безпрецедентно мнозинство от 51 гласа "за". Процедурата ще е продължителна, защото трябва да се промени статута на двата парцела, единият от които е пасище, а другият се води гора. 

Екипът на Кунчев вече работи по проект за детска ясла за 10 групи. Теренът е определен - на бул. "Александър Стамболийски" до детската градина. Преди Коледа дори е издадено строителното разрешение и сега остава само да се намери финансиране. 

Плановете на районния кмет за 2024 г. са да наблегне на проектирането. Най-важното според него е да се направи проект за реконструкция на ул. "Кукуш", която сега е в ужасно състояние, а след завършването на пробива под гарата ще бъде основната връзка с надлез "Родопи" и голяма част от квартала. 

Предвижда също проектиране за бъдещите ремонти на улиците "Скопие" и "Енос" в "Коматево" и продължението на ул. "Македония" до бул. "Ал. Стамболийски". Заради проблема с налягането на водата в големи части на "Южен" и в "Остромила" Кунчев е обсъждал с ВиК вариант за нова свързка на водопровода. 

Амбицията на Атанас Кунчев е да види "Южен" като най-добрия район за живеене в края на мандата си.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (25):
04.01.2024 Веселина Александрова: Винаги сме търсили онова, което е добро за
Пловдив
03.01.2024 Новата кметица на "Западен": Мислим за варианти да се изградят тоалетни в парковете, това е голям проблем
03.01.2024 Новият кмет на "Тракия": Ще се постарая всички големи проекти да бъдат задвижени
02.01.2024 Кметът на Пловдив: Положих доста усилия да ангажирам фирмите-изпълнители с конкретни срокове
01.01.2024 Кметът на "Източен": Заварих добре уреден район, но ни чака още много
работа
01.01.2024 Новините от Пловдив, които не биваше да пропускате през декември  
Още новини от Новини от Пловдив:
20% отстъпка за рождения ден на строителен хипермаркет "Алати"
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Новаторство в трудовото законодателство: Шеф на болница уволнява ...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).