Новият кмет на "Тракия" посочи най-големия и важен проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:36 / 06.12.2023
9798
Кметът на "Тракия" Георги Гатев постави на дискусия важните инфраструктурни обекти на района, които ще се приоритет в неговата програма. Той участва в среща с кмета Костадин Димитров, областния управител Илия Зюмбилев, районните кметове, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, представители на строителния бранш и "Тракия икономическа зона".

Дискусията е първата в страната от поредица разговори, организирани от Камарата на строителите в България. Георги Гатев постави акценти на въпросите, които вълнуват и касаят всички жители на район "Тракия" в дългосрочен план.

Сред тях са завършен и преасфалтиран бул. "Цар Симеон" от бул. "Асеновградско шосе" до бул. "Цариградско шосе", с което да се отпуши микрорайон А13 ("Скобелева майка") окончателно. Най-големият проект е свързан с нова пътна връзка между район "Южен" и район "Тракия", който да свърже бул. "Александър Стамболийски" с ул. "Цар Симеон" над жп линиите.

Друг важен проект е изграждането на многоетажен паркинг, като превантивна мярка за справяне с назряващия проблем с паркирането.

В образованието - построяване на нова детска ясла и справяне с липсата на места за децата по детските заведения, както и необходимостта от професионална гимназия на територията на район "Тракия'', в унисон с нуждата от нова модерна сграда за ОМГ "Акад. Кирил Попов".

Също така да се проучи възможността за саниране и изграждане на фотоволтаични централи на всички общински сгради и съоръжения в т.ч. ясли, градини, училища, кметство и други. Спестените средства могат да бъдат използвани за подобряване на инфраструктурата и материалната база.

Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
28.11.2022 Отчуждават 4 имота по бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив
14.11.2018 Пътен възел на две нива или детелина над жп линиите свързва "Тракия" с
Кючука
20.01.2018 Нов път ще свързва "Тракия" с Кючука!
Още новини от Новини от Пловдив:
Община Пловдив най-после информира откъде ще минават 4 автобусни ...
Новото затруднение за хиляди шофьори в Пловдив е факт, от Общинат...
КНСБ: Някои стоки в България са нелогично скъпи
Този влак повече никога няма да мине през Пловдив
Кола блъсна две 13-годишни момичета на пешеходна пътека в Пловдив...
Първи нередности в новоремонтираната Градска градина на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).