Новият апелативен прокурор на Пловдив говори за приоритетите си

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
12:28 / 19.08.2020
4844
"Считам, че няма важни и маловажни престъпления. Най-важният ми приоритет е налагане и еднакво прилагане върховенството на закона спрямо всички. Недосегаеми не трябва да има", заяви на брифинг новият апелативен прокурор на Пловдив Тодор Деянов. Той идва от Смолян, където е бил окръжен прокурор до това лято, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Деянов заяви, че ще се бори с битовата престъпност, определяйки я като бич за населението.

"Идеята е да намалеят до абсолютния минимум този вид престъпления, от които страда бедната част от населението и социално уязвимите хора. На следващо място са общоопасните престъпления,като тук визирам два вида - по транспорта като тежки ПТП-та, които всеки ден се случват с много жертви. Причините там се свеждат до висока скорост и управление на МПС след употреба на упойващи вещества", каза апелативният прокурор. той смята, че усилията трябва да бъдат наложени приоритетно към наркоразпространителите. 

"Другият вид са корупционните престъпления, от много време се говори за тях, но резултатите не са такива, каквито ми се иска. Ще бъдат използвани всички възможности, които законодателството ни дава", допълни още апелативният прокурор.

По думите му ще се работи приоритетно по лицата с две и повече висящи досъдебни производства. Това са хора с множество криминални прояви, които влизат и излизат от затвора, отново вършат престъпления. Възможностите им за нови деяния трябва да бъдат ограничени.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).