Нови "прахосмукачки" чистят парковете в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:02 / 30.06.2023
3813
Алеите в много от пловдивските паркове вече се почистват с модерни електрически вакуумни машини. Сред основните предимства на тези "прахосмукачки“ е, че са безшумни и не запрашават въздуха, имат и допълнителна функция за дезинфекциране на пейките и кошчетата.

Те са 6 на брой и са разпределени в 6-те района на града. Една от тях заменя 5-има работници на "Градини и паркове“, които се пренасочват към други обекти. Всеки район разполага и с по един нов малък електрически самосвал, който също помага на бригадите за по-добрата поддръжка на зелената система.

Камиончетата не отнемат голямо пешеходно пространство по алеите, а и няма опасност да нанесат щети върху настилките. Възможността за тристранно изсипване също улеснява работниците при натоварването на инвентар или растителен отпадък.

Електрическите вакуумни машини и самосвали са само част от новите придобивки на "Градини и паркове“. Общо 21 модерни съоръжения на стойност 3,7 млн. лв. бяха закупени тази година за предприятието по проекта на Община Пловдив за повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за подобряване качеството на градски зелени площи и откритите обществени пространства.

Обновяването на автопарка на "Градини и паркове“ започна още миналата година, когато от общинския бюджет целево бяха отпуснати 1 млн. лв. Техническите ръководители са особено доволни от доставените тогава нови тракторни косачки, произведени в Япония от реномирана фирма.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).