Нови подробности за кървавата любовна драма в пловдивско село

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:06 / 24.04.2020
12197
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Богоя Богоев, на 51 г., за това, че на 16 септември 2019 г., в с. Ръжево, обл. Пловдив, е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – 64-годишната Росица Г., като с кухненски нож й причинил нараняване в гръдната кухина, представляващо разстройство на здравето, временно опасно за живота, и Лазар Л., на 60 г., като с кухненски нож му причинил  прободно-порезни рани в областта на двата долни крайника, представляващо разстройство на здравето, извън случаите на чл. 128 и чл. 129 от НК, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини и е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116 ал. 1 т.4 предл. 3 и т.9 вр. чл. 115 вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият от години живеел сам в къща в с. Ръжево, обл. Пловдив. През 2016 г.  пострадалата .се преместила от друг град в същото село. Нейни близки помолили Богоя да й помага в къщната работа, когато го повика. Двамата се разбирали добре. Росица познавала и общувала и с пострадалия Лазар, който живеел на близка улица. Жената се придвижвала трудно и той помагал да пазарува, като я карал с лекия си автомобил до магазините. 

Обвиняемият Богоя Богоев се дразнел, че жената търсела услугите и компанията на Лазар. Той се чувствал пренебрегнат. На 16 септември 2019 г. двамата пострадали отишли с автомобила да пазаруват в близко село. Обвиняемият Богоя Богоев употребил алкохол и решил да им отмъсти. Докато пострадалата отсъствала, той поставил нов катинар на входната врата, за да не може да влезе в дома си, когато се върне. Към обяд  двамата се прибрали. Лазар спрял автомобила до дома на пострадалата.

Росица не успяла да отвори и го помолила да прескочи оградата, за да вземе ключа за другата пътна врата. През това време обвиняемият видял жената пред входната врата и се приближил. Тя го попитала: "Къде ми е катинарът, не мога да вляза в собствената си къща, на какво прилича това?“, Без да й отговори, обвиняемият Богоя Богоев дръпнал жената за дясната ръка, извадил кухненски нож с 13-сантиметрово острие и я пробол в областта на лицето и гърба. 

Лазар пристигнал, за да й помогне, но щом го видял, Богоя Богоев изкрещял: "Тебе те убих, сега ще довърша и тоя“. Насочил се с ножа към Лазар, който побягнал, но по пътя паднал, като Богоя Богоев го пробол с ножа в двата крака. Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в Спешна помощ и полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ на 20 септември 2019 г.  Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
17.11.2021 12 г. затвор след кървавата любовна драма в пловдивско село
19.01.2021 Бочката жали 12 години затвор заради опит за двойно убийство
03.06.2020 Кървавата любовна драма в пловдивско село завърши с тежко наказание
16.09.2019 Кървава любовна драма в пловдивско село, жена бере душа в болница
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).