Нови паркинги, улици и тротоари се изграждат в район "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 29.09.2008
1013
Продължават усилията на администрацията на район "Източен" в Пловдив за решаване на въпроса с паркирането, който се очертава като един от основните проблеми на Пловдив. От утре започва изграждането на паркинги на улиците "Лев Толстой" и "Славянска" с общ капацитет 70 места, съобщи районният кмет Иван Тотев. Той допълни, че до края на седмицата ще приключи изграждането на около 40 паркоместа на улица "Зефир". Предстои преасфалтиране и монтиране на ново осветление в междублоковото пространство на улица "Зефир". В момента се обновяват тротоарите на улица "Ралица" № 54 и 56, с което ще се реши проблемът с наводняването на входовете и мазетата на блоковете.

Нови 25 места за паркиране бяха открити на улица "Марин Дринов". До края на другата седмица този участък ще бъде и асфалтиран, уточни Тотев. Той съобщи още, че е започнала същинската работа по изграждане на продължението на улица "Славянска", като се извършва подготовка за полагане на канализация, водопровод и газопровод. Досега бе участъкът бе трасиран и бяха премахнати незаконните заграждения на улица "Славянска". С изграждането на новата улица ще бъде решен проблемът на 400 семейства, които от над 15 години бяха оставени без комуникация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).