Нови детски площадки в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:38 / 12.09.2018
3723
Кметът на "Северен“ Ральо Ралев днес откри първите 4 от 12 нови детски площадки за стотици възпитаници на детските градини в района. Заедно със своя ръководен екип той бе гост на децата в ДГ "Захарно петле“ с втори адрес на територията на бившата ДГ "Пролет“, където новата учебна година започва с прекрасна придобивка: нови площадки за игра, три от които - на стойност 18 000 лв.,са спечелени по проект на Община Пловдив, а една – с участие в проект по ПУДООС на стойност 4983 лв.

Придобивката е изключително значима за децата, учителите и родителите, тъй като дворът отдавна имаше потребност от обновяване и модернизиране на площадките за игра. С основание директорът на детското заведение Цветанка Лазарова изрази удовлетвореност и гордост от постигнатото, станало възможно в резултат на активното разработване, участие и спечелване на проектите, които са гарантирали солидната субсидия. Така градината се е справила с предизвикателството наведнъж да се изградят, обезопасят и оборудват с модерни съоръжения цели 4 нови площадки, като е участвала със съфинансиране на начинанията с 6 300 лв. от общо 22 983 лв.

По-съществено е, че от началото на новата учебна година всички 4 групи обитатели ще разполагат със свое ново, отлично оборудвано и напълно обезопасено място за игра. Малките артисти и певци от "Захарно петле“ изненадаха гостите си с емоционална програма и нямаха търпение да видят празничния ритуал с прерязването на лентата и плисването на водата.

Ралев и г-жа Лазарова прерязаха щастливи лентата за откриването на площадките, като благодариха на децата за създаденото настроение и им пожелаха да бъдат здрави и винаги засмени. Кметът посочи, че празникът в ДГ "Захарно петле“ поставя начало на поредица от подобни събития и в други четири градини в района, където целенасочената дейност на директорите също е направила възможно децата в тях да се радват на по-удобни, по-безопасни и красиви места за игра.

Само след дни предстои откриване на 4 нови площадки в ДГ "Славей“, а във втората половина на септември ще бъдат обновени и площадките в ДГ "Весела, ДГ "Космонавт“, ДГ "Дъга“. По този начин "Северен“ ще бъде районът, в който само за едно лято са изградени 12 нови детски площадки, две са дооборудвани – несъмнено висок атестат за работата на директорите на детските заведения, заяви районният кмет, и добави, че тази активност е пряк резултат и от отличното сработване между местната власт, в лицето на районната администрация, и ръководствата на детските заведения.

Виж коментарите (0)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).