Новата местна власт мълчи по важни за Пловдив въпроси! Кметът си назначава и говорител?

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
16:06 / 09.12.2019
11211
Слух, че кметът Здравко Димитров ще си назначи говорител, се носи сред журналистическата гилдия. Репортер на Plovdiv24.bg попита пиарът Елена Янева дали това е вярно. Естествено, тя отрече. 

Идеята да има говорител по-скоро е добра, защото вече месец след встъпването в длъжност на новата кметска управа няма никаква информация за делата в общината. Plovdiv24.bg изпрати официално по имейл въпроси по казуса със строителството в район "Южен" зад Юбилейния блок, но отговори така и не бяха получени. А днес г-жа Елена Янева заяви, че медията ни "публикува антрефилета".

След представянето на деветимата вицекметове, единственото официално нещо, обявено пред журналистите, бе да се съобщи, че ще се вдигнат част от местните данъци. Обяснението за това е, че градската хазна е на червено и финансовото състояние на общината е много лошо, което беше опровергано лично от министъра на финансите Владислав Горанов. Дали ще има все пак отстъпление от идеята за корекция на ТБО след обявената от екоминистъра Нено Димов препоръка да се спре вдигането на отчисленията на общините към РИОСВ за тон депониран боклук - това е неизвестно с днешна дата.

Какво се случва с анонсираното след встъпването в длъжност на новата кметска управа обединяване на някои общински предприятия - засега остава в сферата на догадките и предположенията. 

Какъв ще е бюджетът на Пловдив за догодина и разпределението по пера - това също е много важен въпрос, но и на него няма отговор.

Каква ще е градоустройствената политика на новата власт - не е ясно.

Докъде е стигнало изработването на новия Общ устройствен план на града - това е абсолютна тайна.

Ще бъдат ли обявени нови обществени поръчки за "Модър-Царевец" и Водния проект, които бяха спрени във втория работен ден на кмета Димитров, кога ще бъдат обявени, какви финансови инструменти ще се ползват за реализирането им - това пък е пълна мистерия.

Точно 6 минути и 11 секунди продължи брифингът за медиите след продължилата над един час среща между кмета Димитров, Инициативния комитет на протестиращите срещу строежа зад Юбилейния блок и инвеститора Илиян Филипов. 

Дали да не благодарим сърдечно и да изпратим кошница с плодове и букет цветя, че имаше някакви изявления след тристранния разговор? Защото в следващите 4 години редовни пресконференции, по всичко личи, с представители на местната администрация няма да има. Вече няколко пъти беше съобщено, че ще се правят "тематични пресконференции".

Виж коментарите (3)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).