Нова наредба стимулира инвеститорите да купуват общински имоти

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
11:38 / 10.10.2020
4097
Пловдив вероятно ще стане първият областен град, който ще има собствена Наредба за насърчаване на инвестициите, ако Общинският съвет одобри идеята на градската администрация. Проектът й вече е публикуван на сайта на Община Пловдив и след изтичането на 30-дневния срок за запознаване на обществеността с нея, ще бъде внесена за обсъждане от общинските съветници.

Наредбата предвижда възможност след решение на ОбС кметът на града да присъжда сертификат клас В за проекти с общинско значение, когато се реализират в административните граници на Община Пловдив. Минималният размер на инвестицията трябва да не е по-малък от 1 милион лева и да е осигурил между 25 и 50 работни места. Срещу това предприемачите ще получат индивидуално административно обслужване в съкратени срокове.

Важна насърчителна мярка е придобиването на право на собственост или ограничени вещни права върху имоти - частна общинска собственост, без провеждане на търг или конкурс, на цена, определена от пазарен оценител. 

Приемането на Наредбата за насърчаване на инвестиции вероятно ще срещне сериозен отпор в Общинския съвет, тъй като противоречи на заявеното от кмета Здравко Димитров в неговия мандат да се придобиват, а не да се продават общински имоти.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).