Нов удар: Освен по-скъп ток EVN поиска и по-скъпо парно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
11:32 / 28.02.2014
2911
Ден, след като EVN България оповести своите предложения за промяна на цените на електроенергия за битовите си и бизнес клиенти, днес в изпълнение на процедурата за обявяване на ценови намерения EVN България Топлофикация обяви предложение за цена на топлинната енергия с топлоносител гореща вода от 1 юли 2014 г. от 78,58 лв/MWh (без ДДС), заявиха от дружеството. Сравнено със сега действащата цена от 71.97 лв/MWh (без ДДС) това би представлявало промяна на цената с 9,18%. Ето и мотивите на EVN:

Причините за ценовото предложение са необходимите средства, с които дружеството да може да продължи своята активна политика за подмяна и модернизиране на топлопреносната мрежа в Пловдив, а от там и подобряване на услугите. EVN България Топлофикация напомня, че за последните 2 години, от когато функционира и модерната когенерационна централа на компанията, цената на топлоенергията в Пловдив беше намалена с над 20%, без аналог в България. 

От 1 август 2013 г., съгласно решението на ДКЕВР, цената за топлинната енергия за клиентите на EVN България Топлофикация в Пловдив беше намалена за 4-ти пореден път, което вече не е достатъчно да гарантира устойчивото развитие на компанията.


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Доц. д-р Пламен Цоков вече не е между живите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).