Нов индустриален парк в Пловдив привлича инвеститори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:33 / 17.10.2016
6266
Цените на качествените индустриални площи отбелязват ръст, като в същото време предлагането им е ограничено. Това отчитат експерти по недвижими имоти. Тенденцията засяга основно големите градове.

Навлизането на множество чуждестранни компании в Пловдив превърна града в индустриален и логистичен център на България и доведе до растеж на сегмента на площите за производствена и складова дейност. Прогнозите са за запазване на устойчивото търсене, базирано на оптимизираните производствени разходи и развитата инфраструктура в региона. 

"Компаниите предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, с готовност да могат да стартират инвестициите си веднага", коментираха от инвестиционната компания "Галакси Инвестмънт Груп".

На тези изисквания отговаря "Индустриален парк Марково", който компанията развива. Водещо предимство за проекта е удобната и атрактивна за малки и големи производства локация на Околовръстен път Пловдив. 

Паркът е с големина 158 000 кв.м се и се намира в южната част на града, на 15 км и с лесен достъп до автомагистрала "Тракия", на 10 км от летище "Пловдив" и на по-малко от 5 км от Митница Пловдив. 

Предлагат се и различни варианти за развитие на зоната, съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и атрактивни цени спрямо подобни проекти в региона. 

От "Галакси Инвестмънт Груп" съобщиха, че вече има заявен сериозен интерес към проекта и припомниха, че е възможна продажбата на различни по големина парцели, съобразени изцяло с бъдещата дейност, която ще се развива в зоната. 

Локацията на "Индустриален парк Марково" е стратегически подбрана и от гледна точка на наличието на много и добре обучени кадри, които завършват техническите средни и висши учебни заведения в града, както и възможността да се привлече работна ръка от малките общини и Пловдив.

Реализирането на проекта на "Индустриален парк Марково" на практика ще развива на юг града. Районът не е презастроен за разлика от зоните около Раковски, Радиново и Куклен. 

Традицията и опитът на град Пловдив в привличането на чуждестранни инвеститори спомага индустриализацията на региона и превръща градът в предпочитано място за развиване на бизнес.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).