Нов бизнес комплекс издигат на бул. "Васил Левски" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:55 / 22.09.2008
1309
До месец на пловдивския бул. "Васил Левски" ще започне изграждането на нов комплекс от две ниско- и средноетажни сгради с обществено обслужващо предназначение. Ситуиран е в оживената част на главната градска артерия в северно направление, между бул. "България" и бул. "Дунав", непосредствено срещу храма "Иван Рилски". Проектната концепция е подчинена на създаване на единен архитектурен ансамбъл с представителна визия, коментира главният проектант арх. Росен Петров. Предложена е компактна структура от две тела - А с височини 10 и 15 м, на калкан с бъдещо застрояване, и Б - свободно стоящо, с височина 10 м. Двете сгради са с общо подземно застрояване, решено като паркинг зона за 13 автомобила. Спазвайки устройствените показатели на имота, авторът е потърсил изчистена обемно-пространствена композиция, съчетаваща плътна и остъклена част. В екстериорното оформяне на фасадите са заложени високотехнологични материали - еталбонд, окачена структурна фасада и минерални мазилки в пастелни тонове. Покривът на сградния комплекс е частично наклонен под 45 градуса и частично плосък.

Сграда А е развита на пет надземни нива, сутерен и мансарда. Комуникационно е обслужена с асансьор и стълбище с естествено осветление. На първите две нива е разположен банков офис със самостоятелен вход от бул. "В. Левски". През проход е осигурен достъпът до следващите три етажа, на които са проектирани по два офиса с различни квадратури. В подпокривното ниво са оформени също два офиса с редуцирана площ и озеленени покривни тераси.

Сграда Б е разположена във вътрешния двор с вход от север с общо два офиса и два апартамента за гости.

В свободната дворна част е предвидено благоустрояване и озеленяване с ниска и висока растителност.

Източник: в."Строителство градът"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда
Извънредна ситуация с високи води на река Въча край Пловдив
Шофьорка самокатастрофира на "Асеновградско шосе"
Пловдивско училище с голям успех


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).