Нов Център за социални иновации в община Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
17:18 / 09.04.2020
3669
Четири помещения от Дома на учителя на ул. "Петко Р. Славейков" 4 ще приюти новият Център за социални иновации в община Пловдив. След поименно гласуване в Общинския съвет предложението бе одобрено единодушно с гласовете на 38 общински съветници, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Създаването на центъра се финансира с близо 199 500 лв. по Оперативна програма "Човешки ресурси". Идеята е да се направи единно гише за обслужване на лица от 15 до 29 години, попадащи в групата "NEETs", т.е. лица, които не са включени в образование, обучение и заетост. В предложението на администрацията, което бе подложено на гласуване, е записано, че помещенията се предоставят за безвъзмездно ползване за срок, не по-кратък от 31.12.2020 г.

Според информацията от градската администрация, две помещения са на първия етаж, другите две - на втория. Всички са в изключително лошо състояние. Общинският съветник д-р Веселка Христамян от ДБ попита защо точно в тази сграда, която е паметник на културата, ще се помещава Центърът за социални иновации, още повече че помещенията се нуждаят от сериозен ремонт. Тя предложи да се предостави друга по-подходяща сграда. 

Ресорният зам.-кмет по социална политика Анести Тимчев обясни, че тези помещения най-бързо може да бъдат подготвени. До края на годината този проект по ОПЧР трябва да се отчете, в противен случай ще има санкция. Тимчев коментира, че този проект е свързан с надграждане и може да бъде продължен. 

На уточняващ въпрос от съветничката от "Кауза Пловдив" Румяна Толова за срока на ползване, зам.-кметът увери, че проектът приключва в края на годината с осигуряване на 150 работни места за млади хора. Било разговаряно с МТСП и МОН за продължаване на проекта с две години и половина срещу безвъзмездно финансиране, но на друго място.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).