Николай Нанков открива семинар на тема "Интелигентни градове" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 15.06.2017
1753
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие работен семинар на тема "Интелигентни градове" в Пловдив днес от 10.30 часа в хотел "Империал". Важната роля на градовете в политиката на сближаване и възможностите за инвестиции от страна на Европейския съюз в областта на устойчивото градско развитие в България ще бъдат в центъра на дискусиите по време на двудневния семинар, който ще продължи и на 16 юни. 

Събитието, организирано от Европейската комисия, Генерална дирекция "Регионална и градска политика", в сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Мрежата за градско развитие, ще събере представители на институциите и експерти от 39-те града в България, подпомагани със средства на ЕС за интегрирано и устойчиво градско развитие през периода 2014-2020. В него ще участват също Витория Алиата ди Вилафранка - директор на дирекция "Изграждане на административен капацитет" в ГД "Регионална и градска политика" и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова.

Семинарът ще предостави възможност за дискусии по въпросите, свързани със стратегическото използване на тези инвестиции, обмен на опит и добри практики, използвайки помощта на Европейската комисия, както и на експерти от други страни членки, участващи в управлението на подобни проекти. В рамките на форума е предвидено представителите на ЕК да посетят реализирани обекти с европейско финансиране по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. в Пловдив и Асеновград. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).