Николай Бухалов: Трябва да има стимулиране на младите семейства и финансово подпомагане при раждане на дете

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
09:48 / 16.10.2019
2441
Задължително в Пловдив трябва да има фонд за финансиране и подпомагане на семейства с помощи за раждане на дете. Това едно от предложенията на кандидата за кмет от "Кауза Пловдив“ Николах Бухалов.

"Право на еднократни помощи да имат родители с постоянен адрес на територията на град Пловдив. Размерът им да бъде диференциран спрямо образованието на родителите и поредността на детето в семейството, като предложението ми е до 2500 лв.“, коментира Бухалов.

При родители с различна степен на образование, се взима предвид по-високата на единия родител и се изплаща съответният размер. При раждане на близнаци или повече деца от една бременност – за всяко дете да се изплаща отделна помощ.

"Целта ни е да стимулираме младите и образовани хора да отглеждат децата си в Пловдив. А същевременно с това да се насърчат демографския прираст и получаването на добро образование“, категоричен е Николай Бухалов.

В програмата е отделено и специално внимание за изграждането на социални жилища за временно настаняване на лица и семейства. Ще се разшири и мрежата от лични асистенти, които полагат грижи за деца и пълнолетни лица с увреждания, както и за възрастни хора в невъзможност да се обслужват. В програмата си предвижда да се изградят услуги за възрастни хора с деменция и лица с увреждания, които не могат да се обслужват сами.

Във всички яслени групи, детски градини и училища, в които има деца със специални потребности, ще се назначи допълнителен педагогически и обслужващ персонал. Допълнителният персонал ще е в помощ при грижите и обучението на всички деца, за да се подобри качеството на грижа и на образователните стандарти. Необходимо е Общината да инвестира в специализирани обучения на персонала от всички яслени групи и детски градини, за иновации в образованието и възпитанието на деца.

Коалиция "Кауза Пловдив“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).