Николай Бухалов: Наложително е работата на обществения транспорт да се оптимизира, трябват и многоетажни паркинги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 24.10.2019
2661
Транспортът е един от основните отрасли на икономиката и за функционирането му са необходими специализирана транспортна инфраструктура, превозни средства и организация на цялостната дейност.

"Общественият транспорт се нуждае от добро планиране и оптимални схеми за придвижване на хората. Именно затова целта на въвеждането на електронната система е да се проследи движението на всяко превозно средство в Центъра за градска мобилност в Пловдив“, коментира Николай Бухалов, кандидатът за кмет от "Кауза Пловдив“.

В предизборната си програма предвижда оптимизиране на транспортната схема в града, която ще включва по-добра комуникация между отделните квартали. Наложително е да се създаде транспортна връзка до летище Пловдив, което, макар че в момента не функционира в пълния си капацитет, има огромен потенциал за подема на икономиката в региона.

В експлоатация трябва да бъдат внедрени електрически автобуси и екологичен транспорт, което ще окаже влияние и върху подобряване чистотата на атмосферния въздух. Предвижда се община Пловдив да създаде ОП "Електротранспорт“ и чрез финансиране по европейски програми да бъдат закупени електрически автобуси.

Таймерите по светофарните уредби, които бяха монтирани по предложение на "Кауза Пловдив“, са добро решение и ще бъдат възстановени.

Тъй като много улици в централна градска част попадат в обхвата на "Синя зона", което понякога създава проблеми на живущите, ще им се даде възможност да паркират освен на улицата, на която живеят, и на двете най-близки съседни улици.

"Разширяването обхвата на синята зона не е единственото решение за проблема с паркирането. Градът ни се нуждае от допълнителни паркоместа. Затова в програмата си за управление залагам на задължителното изграждане на многоетажни и подземни паркинги, защото пловдивчани се нуждаят от тях“, категоричен е Николай Бухалов.

В район "Централен" има проект за три многоетажни паркинга: бившият ДКЦ6 на ул. "Любен Каравелов" 5, бившият ТЕЛК на ул. "4 януари" 36 и зад KFC на бул. "Източен". Планирано е и във всички останали райони на град Пловдив да има по един многоетажен паркинг.

В програмата си Николай Бухалов предвижда и закупуването на терена на юг в подножието на Трихълмието, където на партерно ниво да се експонират археологически разкопки, а над него да има етажен паркинг за МПС, тъй като това е възможно най-близката локация за паркиране до Главната улица. Реализирайки този проект, ще се даде възможност за запазване на магазините и търговията по една от най-дългите пешеходни улици в Европа.

Коалиция "Кауза Пловдив“ е с номер 13 в бюлетината за кмет, кметове на райони и общински съветници!

Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).