Нетрадиционно усвояване на материала показаха деца от пловдивско училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 30.03.2018
4855
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Нови съвременни методики на обучение и нетрадиционно усвояване на учебния материал показаха деца от пловдивското основно училище "Елин Пелин". Това стана по време на пъстър Пролетен празник за децата в район​ "Западен", организиран от училището. Инициативата премина под надслов "Иновациите в училище – път към успеха“, като в нея по забавен начин и с нетрадиционно ​ форми бяха показани иновативни практики и методики на обучение на децата от 1-ви до 7-ми клас по всички учебни предмети в училище.

Децата изнесоха богата програма, поднесена като едно изключително приключение, имаха театрални изяви,  а техните песни и танци дадоха допълнителен заряд на тържеството. Под формата на забавни ролеви игри, викторини с награди, импровизирано изпитване, децата демонстрираха завидни знания и умения. По време на празника малчуганите станаха корабокрушенци на безлюден остров и за да се спасят трябваше да покажат знания по всички предмети, които се изучават в училище.

В своеобразната викторина, която също бе част от програмата, имаха възможност да се включат и гостите на тържеството, сред които бе и кметът на район "Западен“ Димитър Колев. Кметът на район "Западен" участва активно наравно с децата и родителите в една от игрите - забавната викторина, подготвена лично от директора на училище "Елин Пелин" Татяна Вангелова. Тържеството събра стотици родители и гости, а заседателната зала в кметството се оказа тясна за многобройните желаещи да го посетят.

"Чудесна инициатива - браво! Видяхме, че с повече мисъл децата могат много по-лесно да научават често сложни за тях терминологии и процеси, залегнали в учебния материал. Под формата на ролеви игри и състезания те много по-бързо се докосват до знанията. Ето това е пътят за промяната в образователната ни система, особено в началното училище, за която толкова много се говори у нас", коментира Деница Петрова, майка на едно от децата второкласници в училището.

"Ние, преподавателският колектив на основно училище "Елин Пелин" сме свикнали винаги това, което афишираме и да го правим и да постигаме нужните резултати. Ние сме признати за иновационно училище и сме длъжни да мислим и показваме нови съвременни практики и нетрадиционни форми на обучение. Нямаме право да разочароваме децата - техните знания и умения са наш приоритет и няма да пожалим труд, професионални умения и средства, за да могат децата да получават по-качествено образование", обясни директорът на учебното заведение Татяна Вангелова.

После Колев подари на Вангелова огромен красив букет с цветя с думите: Продължавайте така да творите и да работите нетрадиционно - децата са нашето бъдеще и те заслужават качествено обучение". Колев заедно с директора на училището Татяна Вангелова раздаде грамоти на най-добре представителите се ученици в състезанията, а събитието стана своеобразен подарък за ученици, учители и родители в навечерието на светлите великденски празници. Пролетният празник "Иновациите в училище – път към успеха“ вече се превръща в традиция за училището, като това е пета поредна година, в която се провежда подобно нетрадиционно събитие за алтернативно обучение и подход в образованието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).