Неправилно регулиран светофар в Центъра може да предизвика катастрофа всеки момент!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
08:35 / 05.01.2014
10005
Сигнал за некоректно регулирани светофарни уредби в Центъра на Пловдив получихме на пощата на Plovdiv24.bg. Ето за какво точно става въпрос:

Здравейте! В средата на декември ми се наложи два пъти да завивам наляво на кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител" и ул. "Цанко Дюстабанов", към Техническия университет. И двата пъти, при включване на червена светлина, с останалите коли, завиващи наляво, тръгваме да се изнасяме, но за движещите се откъм Тунела в посока Сточна гара все още свети зелена светлина. 

На практика левият завой там е невъзможен, освен ако не рискуваш с отнемане на предимство. Или светофарните уредби не са регулирани, или левият завой е забранен, въпреки изградената наскоро секция на пътното платно.

Репортерска проверка установи, че наистина има разминаване в светофарите. За движещите се в посока Тунела червеният сигнал светва няколко секунди по-рано, отколкото за тези МПС-та, които се движат към Сточна гара. Очакваме реакцията на отговорните институции, защото това кръстовище действително е едно от най-натоварените в Пловдив и опасността от пътнотранспортно произшествие на него не бива да бъде пренебрегвана.

Виж коментарите (33)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).