Нека "Битката за Пловдив" започне сега!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
08:48 / 12.04.2013
6222
От днес - 12 април, започва едномесечната предизборна кампания, по време на която родните политически сили ще се опитат да убедят българския избирател да пусне бюлетината си на 12 май за някоя от тях. 38 политически партии и 7 коалиции от партии ще участват в предсрочните парламентарни избори. До този момент в Централната избирателна комисия (ЦИК) са подадени заявления и списък с повече от 7200 кандидати за народни представители, регистрирани от политическите партии и коалиции.

В Пловдив листите се водят от лидери на партии, бивши премиери и министри и постоянни вербални съперници от последните години. Срещу Бойко Борисов от ГЕРБ и Иван Костов от ДСБ застават актьоpът Стефан Данаилов от БСП, зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов, Петя Раева - от ДПС. Хората на Меглена Кунева ("Движение България на гражданите") посочиха за лидер сравнително непознатия Калин Томов, но на второ място в битката се пусна местният лидер на партията д-р Димитър Шишков, което означава, че и от ДБГ не подценяват вота в Пловдив и правят всичко по силите си, за да се представят добре. Д-р Георги Кръстев пък е начело на листата на СДС за Пловдив-град.
 
Не бива да се подценява и кандидатурата на бившият градоначалник Славчо Атанасов, който оглави коалицията ЛИДЕР-НИЕ.

Тук е и "Кауза България", която извърши прецедент и предостави изцяло партията и листата за гражданското общество. Соломон Паси пък е водач на листата на "Коалиция Център - Свобода и достойнство".

На прага сме на може би най-непредвидимите избори в най-новата история на България. Случайно или не, партиите решиха да впрегнат тежката си артилерия именно в "Битката за Пловдив".

В решението на ЦИК относно условията и реда за провеждането на предизборната агитация е записано, че кампанията се води на български език. Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.

Поредността на някои от партиите и коалициите в интегралната бюлетина за парламентарните избори можете да видите ТУК.


Виж коментарите (19)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).