Народът раздвоен в оценките си за пловдивчанина, откраднал 1,5 млн.лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
08:39 / 25.06.2012
9721
Вече трети ден не стихват коментарите за пловдивчанина Георги Енев, който в петък следобед изчезна безследно, задигайки от инкасо автомобил около 1 500 000 лева в различна валута. Полицията го обяви за общодържавно издирване, но засега като че ли усилията на криминалистите не дават резултат.

Хората са раздвоени в оценките си за криминалното деяние. Изненадващо или не - част от българите, по една или друга причина, сякаш подкрепят 33-годишния мъж, докато други са категорични, че станалото е престъпление и извършителят трябва да си понесе последствията от действията си. Публикуваме някои мнения на читатели на Plovdiv24.bg, изразени в новините по актуалната тема:

Парите са да кажем на банки - от вашите лихви - от тези, които не ядете, за да дадете на банката, която Ви граби напълно законно. Личното ми мнение е - банките ни грабят законно с лихви - някой ограбил банка (без да пострада човек) - браво! По-добре в някой от нас парите ни, отколкото гуша на банката. Всичко това е в следствие на политиката на една държава. Ако заплатите са нормални, трудът заплатен, и ежедневието го посрещаш с минимални излишъци - няма да ти дойде на акъла да обираш.

Браво на човека! Поне ще си оправи живота. Не само политиците ни да крадат! Нека да си ги харчи със здраве.

Когато заплатите в тая скапана страна станат като европейските, тогава ще намалеят кражбите и другите престъпления. Признавам си,че и аз ако имах възможност да взема отнякъде 1.5 милиона, и аз бих го направил! Да ми прости господ за думите, но "гладът"е голям.

Великан! Гениален! Първият винаги печели!

Дотам я докарахме българите, че оправдаваме подобни постъпки... Пишете, че е откраднал трохи, но аз не бих нарекъл милион и половина лева трохи. Помислете от друга гледна точка нещата - камиончето е събирало оборота на магазини. Този оборот вече го няма, а един малък бизнес спокойно изчезването на няколкодневен оборот може да го доведе до фалит, особено при икономическата ситуация към момента. Ако това се случи, заедно с фирмата си отиват и работните места, което ще рече, че хора ще си изгубят работата. Е, кое му е хубавото на това? Не го величайте крадеца (някъде по-долу дори имаше сравнения с Робин Худ....) - той си е крадец и нищо повече.

Хората в Пловдив май тотално са изтъпели. Прочетох само 10 коментара, но 9 от тях окуражаваха кражбата на 1.5 милиона лева, откраднати от оборотите на хранителни магазини.

Коментарите са убийствени! Простолюдието си търси национален герой. Останали ли са здравомислещи хора?!

Виж коментарите (25)

Още по темата (94):
19.12.2022 Жив ли е охранителят, задигнал от инкасо автомобил в Пловдив 1.5 млн. лева?
18.05.2022 Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси
03.04.2022 Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности
02.04.2022 Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?
01.04.2022 Жоро Милионера излезе от затвора!
07.01.2022 Лудост! Вижте какво е направил, минути преди да се предаде, охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).