Нарочиха известен пловдивчанин, че промива мозъците на децата с конспиративни теории и фалшиви новини

Автор: Георги Кирилов
Коментари (5)
09:43 / 13.06.2022
7281
Любимият на всички деца Слави от The Clashers спечели награда в тазгодишното издание на класацията - "Пловдив - град на доброто", която е под патронажа на кмета Здравко Димитров. Той беше удостоен с приза, заради просветителката дейност, която прави сред малките деца.

"Горд съм, че съм пловдивчанин и че има такива инициативи. Винаги бъди една идея по-добър, отколкото трябва. Това е мотото ми. Ако всеки го носи във себе си, светът, в който живеем ще бъде по-добър", заяви той при получаването на своята награда пред Plovdiv24.bg.

От популярната научна oбщност "Българско рационално общество" обаче, меко казано, са озадачени от това негово отличие. Според тях youtube каналът на известния пловдивчанин е инкубатор за конспиративни теории и фалшиви новини, който промива мозъците на малките деца. Ето цялата им гледна точка, публикувана в страницата им във фейсбук:

Слави от The Clashers, който спечели награда за "Образование" в гр. Пловдив, твърди, че РНК молекулите са съставени от протеини. Това твърдение е толкова вярно, колкото и по-голямата част от съдържанието в канала му.

РНК съдържа изцяло и само нуклеотиди, свързани с фосфодиестерни мостове. Това се учи още в средно училище, но Клашърът изглежда е бързал да напише книгата и е пропуснал уроците.

Каналът на Слави в YоuТubе е най-влиятелният инкубатор за конспиративни теории и фалшиви новини в мозъците на малките деца. Още от малки ги кара да вярват в широк спектър глупости - от това, че не сме стъпвали на Луната, до това, че пирамидите са дело на извънземни и Йети е сред нас.

Разбира се, нищо от това не е пречка, за да спечели наградата "Образование" на град Пловдив. Живеем в България.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).