Най-новото бижу на Пловдив е готово! Забранено за кучета, автомобили и вандали!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (100)
16:25 / 31.07.2017
63288
Парк "Розариум" се превърна в истински приключенски парк за деца, опасан с въжени мостчета, тунели, люлки, а в сърцето му се издига и голяма въжена пирамида. "Като цяло паркът е готов. Тук първо приключиха дейностите по детските площадки", разказа за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Западен" Димитър Колев

А те са две - за малки и за големи. Покрай тях са беседките, пейките, барбекютата... За горещите летни дни има чисто нова чешмичка. Любителите на спорта пък ще ползват напълно безплатно голямо волейболни игрище. 

От "Паркове и градини" вече са прочистили терена от самораслеци и високи треви, за да може по този начин гората да се разкрие напълно. 

"Искаме още малко да оправим прилежащата среда, така например чакаме тревата да прокара, ще сложим и още пейки, че тези вече се оказаха недостатъчни", изброи Колев. 

В парка обаче има няколко забрани - за кучета, за автомобили и за вандализъм. Собствениците на домашните любимци и сега ползват близката кучешка площадка. За тях също има добра новина. 

"Разговаряхме с голяма фирма, която иска да ремонтира изцяло да я ремонтира по подобие на площадката в парк "Лаута", обясни районният кмет.

Срещу влизане на автомобили в "Розариума" в края на новата алея е монтирана бариера, а срещу вандалски прояви - много камери, гледащи на всички страни.

Камерите вече дават реална картина. Достъп до тях ще имат и общинска охрана, и полицията, и в районното кметство. 

"Надяваме се хората да пазят", коментира Димитър Колев. "Още преди официалното му откриване "Розариума" стана много посещаван". 

Тези, които живеят по-далече от парка, но искат да го посетят, може да се възползват от безплатните паркоместа по продължението на бул. "Шести септември". Другата възможност е с градският транспорт, новата спирка се намира на метри от входа на парка. 

Виж коментарите (100)

Още по темата (33):
12.05.2021 Покъртителна гледка в пловдивски парк след нова алкохолна оргия
30.12.2020 Хванали вандали в "Западен" чрез камерите в парковете
07.07.2020 Разкриха кой сътвори свинщината в пловдивски парк
19.05.2020 Свинщина в пловдивски парк след парти на абитуриенти
19.12.2019 Екзотични нови дръвчета в "Розариума" в Пловдив
13.05.2019 150 "елитни" ученици участвали в "оргията" с много алкохол в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).