Най-много с 20 км/ч? Има такова място в Пловдив!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
13:30 / 24.03.2017
17056
В Пловдив има място, където пешеходците могат да използват за движение цялата широчина на пътното платно, а паркирането е разрешено, но само на специално посочени за това места. Това позволява знакът за жилищна зона, появил се до новия парк на бул. "Пещерско шосе" и ул. "Белица", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Според правилата жилищната зона е обособена, специално устроена територия в населеното място, която е обозначена като такава на входовете и изходите й с пътни знаци и където действат специални правила за движение. В жилищна зона пешеходците могат да използват за движение цялата широчина на пътното платно. В нея действат специални правила за движение, задължителни за всички превозни средства.

Водачите на пътни превозни средства са длъжни да се движат със скорост не по-голяма от 20 километра в час, като не поставят в опасност пешеходците и не създават препятствия за тяхното движение, а паркирането е разрешено само на специално обозначените места. Дали?

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).