Над 8 млн.лв. ще получат училища и детски градини в област Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 25.09.2017
2926
"За пореден път правителството спази обещанието си и осигури средства за българските училища. Образованието е основен стратегически приоритет за ГЕРБ и ние ще направим всичко възможно нашите деца и младежи освен качествено образование да имат уютни и учебни стаи, както и физкултурни салони, защото освен умни, децата ни трябва да са и здрави, каза на пресконференция в офиса на ГЕРБ - Пловдив област народният представител Младен Шишков. По думите му общо 624 млн. лева евросредства по програма "Региони в растеж" тръгват към българските общини.

В Пловдив област общината, която е успяла да защити своите проекти и ще получи финансиране от ОП " Региони в растеж", е Карлово. Общата сума е 7 174 946,521, каза областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Розалин Петков. Община Карлово е кандидатствала по приоритента ос 1 "Устойчиво градско развитие" на ОПРР. 

"Тя е сред общините с проектни предложения по инвестиционен приоритет "Образователна инфраструктура с включени инвестициите в спортна инфраструктура, уточни Розалин Петков. Той добави, че проектите, одобрени за финансиране на спортната инфраструктура включват: Изграждане или възстановяване на спортни и игрални площадки в дворовете на учебните заведения и детските градини. Още две общини в област Пловдив ще получат пари по програмата, уточни народният представител Запрян Янков.

Една от тях е община Първомай. Той добави, че това е общината, която е със сключен договор за безвъзмездна финансова подкрепа, но БЕЗ включена спортна инфраструктура.

В Община Първомай ще се подобрява материално - техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство, с цел повишаване на качеството на образователната среда. Отпуснатите средства са в размер на 1 млн. 297 814 лева, каза още Янков.
Областният координатор Розалин Петков допълни, че предстои да бъде подаден проект от община Асеновград - за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на ДГ, модернизация на училища и рехабилитация на дворните пространства.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).