Над 200 директори от цялата страна се събират в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 31.01.2019
4967
Над 200 директори от цялата страна се събират в Пловдив за Националната среща на Професионалната директорска общност за интеркултурно образование "Всеки ученик ще бъде отличник“. Срещата е отганизирана от център "Амалипе" с подкрепата на Тръста за социална алтернатива и ще се състои в периода 31 януари – 1 февруари 2019 г. в Пловдив. Целта на срещата е да се представят и обобщят постигнатите резултати през изминалата учебна година, да се обменят идеи как Програмата "Всеки ученик ще бъде отличник“ може да бъде най-ефективна в настоящия образователен контекст. Директорите ще обемнят опит в мрежата, която обхваща над 280 училища.

Те ще споделят добри практики и постигнати резултати за намаляване на отпадането от училище, включване и мотивиране на родители, превенция на ранните бракове и повишаване на образователните резултати на учениците в училище. Ще споделят и предизвикателствата, с които се сблъскват и как успяват или не успяват да се преборят с тях. Ще бъдат представени и добри практики, свързани с образователните медиатори, с въвеждането на електронна платформа на интеркултурното образование и други.

На 1 февруари 2019 г. в срещата ще вземат участие и министър Красимир Вълчев, Соня Кръстанова, директор дирекция "Финанси", Пенка Иванова, помощник-ръководител на проект "Подкрепа за успех", които ще дискутират актуални въпроси в системата на образованието, като делегираните бюджети, средствата за работа с уязвими групи, заниманията по интереси,  проект "Подкрепа за успех" и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).