Над 20 стартирани нови бизнеса благодарение на най-успешната обучителна програма. Започна приемът за новото издание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:59 / 03.12.2018
2188
Защо над 50 бизнес лидера се обединиха за създаване на Академия за бизнес умения и предприемачество?

Проблемът, който академията се ангажира да реши е обвързан с все по-забележимото нарастване на липса на практически опит при завършващите висше образование и все по-голямата криза от липса на квалифицирани кадри.

“Уменията, с които младите излизат от училищата и университетите са крайно недостатъчни за намирането на желаната от тях работа и професионална реализация“, споделя ни Вергиния Накова – основател на Training Academy. В програмата се включват като гост лектори и ментори собственици и мениджъри на водещи български и международни компании.

За втора поредна година Training Academy ще даде възможност на младите българите да намерят решение на работната ситуация, в която се намират, подемайки инициативата да създаде най-пълноценната програма за бизнес и предприемачество в България, която да е насочена към осигуряване на възможност за професионална реализация.

С какво е полезно тази академия?

Само в първото издание на академията участващи надминават 150 души, което води до успешното стартиране на повече от 20 нови бизнеса, което говори за стойността и необходимостта, която подобна инициатива осигурява на желаещите да реализират себе си в страната.

С какво се различава академията?

Много компании създават стажантски програми на непълен работен ден. Training Academy тази година ще бъде три пъти по-голяма като обем, материали и знания. Разделили сме я в три основни модула, всеки с продължителност 5 месеца. Всеки кандидат ще може да избере да участва в един от модулите или в цялостната програма.

Първият модул е Бизнес и предприемачество в пет курса. Вторият модул ще се фокусира за социални умения, лидерството и работа в екип. Третият модул ще се фокусира върху маркетинг и продажби. Академията ще проведе в периода от януари до юни месец 2019 година. Програмата окуражава да се запишат тези, които учат или скоро са завършили своето образование, но е възможност за придобиване и развитие на професионални умения и компетенции независимо от предварително наличния професионален опит.

Това, което отличава академията е възможността за курсистите могат да придобият опит чрез работа върху реални казуси и проекти. Също така, предвидено за участниците е да се запознаят с утвърдени експерти от различни браншове в сферата на бизнес развитието и предприемачеството, които са поканени като гост лектори, споделящи едновременно своя опит. Успешно преминалите академията участници, получават официален сертификат,който им позволява по-нататъшно професионално развитие. Партньор на програмата е ВУЗФ (Висше училище по застраховане и финанси) и водещи компании в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).