Над 150 деца се включиха в празника за Европейската седмица на мобилността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:09 / 16.09.2016
1865
Малчугани от детските градини "Каменица", "Люляк" и "Малкият принц" и ученици от училищата "Паисий Хилендарски" и "Св. Патриарх Евтимий" се включиха в детски празник в Цар Симеоновата градина по повод Европейската седмица на мобилността. 

Той е организиран от РИОСВ - Пловдив, община Пловдив и район "Централен". Децата се състезаваха по скоростно и майсторско каране на велосипеди, тротинетки и ролери, игри по безопасност на движението и спортно-педагогически уреди "Елемента", рисуваха на асфалт. 

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов поздрави участниците и им пожела да продължат да се движат в града с колела, да ходят пеша и да опазват природата чиста. 

След оспорвано съревнование в скоростната 100-метрова отсечка бяха определени победителите. Най-бързо премина разстоянието с велосипед, само за 5 секунди, Диан Николов от СУ "Паисий Хилендарски" и получи нов велосипед от община Пловдив. За най-бързо момиче в състезанието бе обявена Михаела Стойкова от същото училище. 

Затова тя получи награда - колело от новата колекция на "Макском". Ваня Николова от детска градина "Люляк" и Мартина Дошкова от "Малкият принц" представиха майсторски умения в карането на тротинетка и ролери и бяха наградени с нови возила от община Пловдив. 

Всички участници получиха наръчници за майсторско каране на велосипеди от организаторите. Наградите и грамотите връчи заместник-кметът на район "Централен" Тошо Пашов.

Инициативите в Пловдив и областта по повод Европейската седмица на мобилността продължават. Утре Община Пловдив съвместно с РИОСВ - Пловдив организира кабрио автобус, който ще извозва ученици до АИС "Каменица", където ще се запознаят с измерване нивата на транспортния шум и качеството на атмосферния въздух. 

Всяка обиколка ще включва и демонстрация на възможности за придвижване с велосипед в града, използвайки изградената мрежа от велоалеи. В шестте района на Пловдив са предвидени различни активности по време на кампанията. 

На 22 септември община Първомай организира велопоход до Бряговски язовир, където участниците ще имат възможност да карат лодки и канута. Ще бъде направена и демонстрация със скутери. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).