Над 140 председатели на общински съвети се събраха в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 07.11.2014
1552
Националната асоциация на председатели на общински съвети отбеляза своята 10-годишнина в Пловдив, града в който е и учредена през лятото на 2004г. По учредителния акт тогава подписи полагат 51 председатели на Съвети. По време на тържественото събрание бе направена ретроспекция на изминалите 10 години и постигнатото през това време.

"Общинският съвет е законодателният орган на местно ниво и като такъв придобива все по-голяма тежест. За последните 10 години успяхме реализираме различни програми за укрепването му като стожер на местното самоуправление", отбеляза председателят на Асоциацията Красимира Германова, председател на Общински съвет Созопол.

Формалният домакин на събитието арх. Илко Николов, председател на пловдивския общински съвет, в своето обръщение сподели, че гражданският контрол в местното самоуправление е все по-отчетлив и това е една положителна тенденция. 

"Това поредно събрание на Асоциацията в Пловдив, което е доказателство за добрата работа и управленски практики, които съществуват в Пловдивски общински съвет, но е и доказателство за постигнатия синхрон с Общината", заяви арх. Николов.

По думите му пряко следствие от този синхрон е и експертната работа на Съвета, изтъквайки факта, че за последните три години има ежегоден спад от 50 % на извънредните точки.

Управителният съвет на Асоциацията поднесе специални поздрави по случай номинирането на Пловдив за Културна столица на Европа за 2019. 

Сред официалните гости на събитието бяха председателят на Сдружението на общините Тодор Попов, представители на Националната асоциация на секретарите на общините, кметове.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).