Набират средства за арт терапия на деца с онкологични заболявания в Пловдив

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:52 / 18.12.2019
2394
Фондация "Артон България" набира средства за арт терапия на деца с онкологични заболявания във Варна, научи Varna24.bg.

"Фондацията провежда първата професионална болнична програма по арт терапия и музикотерапия, в която специалисти арт терапевти и музикотерапевти ръководят ежеседмични сесии с децата пациенти по време на тяхното лечение.

Програмата се провежда едновременно в трите клиники по детска онкохематология на страната – в университетските болници в София, Пловдив и Варна.

Програмата е структурирана като групови и индивидуални арт сесии, комбинирани с психотерапия с клиничен психолог. Специални сесии се провеждат и за деца в тежко състояние, в изолирани условия, до болничното легло и при специален режим на обслужване.

Сесиите с изкуство доставят на малките пациенти едновременно комфорт, сигурност и радост, но също така им помагат да се справят със свои ежедневни психотравмени изживявания.

Така музицирането, рисуването, използването на естествени материали, бои, създаването на скулптури носи на децата спокойствие, прави ги по – фокусирани и позитивни, намалява стреса, тревожността, напрежението.

В груповите сесии децата се въодушевяват, свързват се помежду си и се подкрепят в трудния път на излекуване.

7000 лева са необходимите средства за финансиране на болнична Програма "Артон", за да продължава тя да радва децата! Бъдете с нас и децата!!!", призовават от организацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).