На "Победа" слагат пасарелка, ако се наложи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
07:15 / 02.05.2010
8471
Ако движението по разширената ул. "Победа" стане толкова интензивно, че светофарът на кръстовището с "Полк. Сава Муткуров" започне да пречи, най-вероятно ще бъде направена пасарелка за пешеходците, съобщи директорът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов пред Plovdiv24.bg

През седмицата шефката на Търговско-промишлената палата Добрина Проданова нарече съоръжението допотопно и препоръча на Пашов да обяви война на светофарите и кръстовищата в бъдещите проекти. Според нея "Победа" щяла да е модерна, ако вместо кръстовище било направено движение на две нива.

Според инж. Пашов такава транспортна необходимост не само не съществувала, но ако се вдигнело второ ниво, щели да се прекъснат връзките между "Победа", "Сава Муткуров" и "Оборище", тъй като нямало как да се направят развръзките там. А и второ ниво щяло да изравни движението с околните жилища. В Япония можело да има и по няколко шосета едно върху друго и те да стигат чак до 11-ия етаж, но Пашов е сигурен, че никой пловдивчанин няма да е съгласен колите да минават под прозорците му.

Движение на две нива занапред ще се прави навсякъде, където е възможно - първото, което ще се осъществи, е около моста на Адата при изграждането на така наречената източна тангента

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).